تداوم روند بهبود جایگاه دانشگاه خلیج فارس در رتبه بندی 2022 دانشگاه های کشورهای گروه D8

تاریخ انتشار: چهارشنبه 24 آبان 1402
responsive image

 

مؤسسه استنادی و پایش علم و فناروی جهان اسلام (ISC)، طی گزارشی نتایج رتبه بندی دانشگاه های کشورهای عضو گروه D8 در سال 2022 را اعلام نمود.

این نظام رتبه بندی، دانشگاه های هشت کشور مسلمان در حال توسعه شامل اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه را بر اساس 4 مورد از مهم ترین مأموریت های دانشگاه ها اعم از پژوهش، آموزش، فعالیت­‌های بین المللی و نوآوری، ارزیابی و رتبه بندی می نماید.

لازم به ذکر است؛ معیار پژوهش از بیشترین وزن (60 درصد) در میان سایر معیارها برخوردار است. فعالیت­‌های بین‌­المللی و نوآوری هر یک با وزن 15 درصد و آموزش با وزن 10 درصد، در مرتبه­‌ی بعدی اهمیت قرار دارند. عملکرد دانشگاه‌­های کشورهای عضو در معیارهای یاد شده، مجموعاً با 13 شاخص مورد سنجش قرار می­گیرد. 

از میان 1622 سازمانی که مورد بررسی قرار گرفته است، مجموعاً تعداد 496 دانشگاه از این 8 کشور توانسته­اند شرط اولیه­‌ی ورود به این رتبه‌­بندی که انتشار حداقل 150 مدرک در پایگاه اطلاعاتی InCites طی بازه­ی 2020-2018 بوده را کسب نمایند.

شایان ذکر است؛ که ایران با 80 دانشگاه پس از ترکیه در رتبه­‌ی دوم به لحاظ تعداد دانشگاه­‌های حاضر در این رتبه­‌بندی جای گرفته است. اندونزی و پاکستان نیز هر کدام با 60 دانشگاه، در جایگاه بعدی قرار دارند.

طبق فهرست اعلام شده از سوی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، دانشگاه خلیج فارس در رتبه­‌بندی 2022 دانشگاه­‌های کشورهای گروه D8 به صورت مشترک با دانشگاه صنعتی ارومیه و با یک پله صعود نسبت به سال گذشته، موفق به کسب رتبه 279 در میان 496 دانشگاه حاضر در این نظام رتبه بندی شده است.

 

Log in to post comments