نشست مشترک بنیاد نخبگان و دانشگاه خلیج فارس: تحکیم همکاری برای نخبهپروری و توسعه علمی استان بوشهر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس، در نشستی مشترک میان رؤسا و معاونین بنیاد نخبگان استان بوشهر و دانشگاه خلیج فارس، راهکارهای تقویت همکاریهای علمی و پژوهشی، تسهیل فرآیندهای نخبهپروری و ایجاد فرصتهای جدید برای نخبگان و استعدادهای برتر استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این نشست که با هدف همافزایی و ارتقای سطح علمی و پژوهشی استان برگزار شد، بر اهمیت همکاریهای بیشتر بین دانشگاه و بنیاد نخبگان تاکید کرد.
دکتر دهقانی: دانشگاه خلیج فارس پیشرو در بهرهمندی از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان
دکتر دهقانی، رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر، در این نشست با اشاره به پیشرو بودن دانشگاه خلیج فارس در بهرهمندی از تسهیلات و مشارکت در طرحهای بنیاد ملی نخبگان در استان، گفت: «دانشگاه خلیج فارس رتبه اول را در این زمینه به خود اختصاص داده است».
وی در خصوص آییننامههای اولویتدار بنیاد ملی نخبگان به طرح توسعه هستههای مسئلهمحور علمی، پژوهشی، فناورانه (طرح شهید احمدی روشن) اشاره کرد و افزود: «این طرح با الگوبرداری از شیوههای آموزشی مربیمحور، با هدف افزایش سطح کیفی آموزش و تسهیل کسب تجربه در دنیای واقعی، با همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکتهای صنعتی، مؤسسات پژوهشی و با حضور فعال دانشجویان مستعد و دانشآموختگان برگزیده تشکیل میشود».
دهقانی همچنین، یادآوری کرد که دانشگاه خلیج فارس بیشترین تعداد هستههای مسئلهمحور احمدی روشن را در سالهای اخیر به خود اختصاص داده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر در ادامه بر ضرورت توانمندسازی دانشجویان سال پایانی تحصیل جهت ورود مؤثر به عرصه صنعت و کارآفرینی تاکید کرد و خواستار طراحی و برگزاری کارگاهها و دورههای ویژه با توجه به نیازهای واقعی صنایع استان شد.
لزوم بروزرسانی بانک اطلاعاتی نخبگان بومی بوشهر
از دیگر موارد مطرح شده در این نشست، لزوم بروز رسانی بانک اطلاعاتی نخبگان بومی بوشهر در داخل و خارج از کشور به منظور استفاده از پتانسیل های علمی و پژوهشی مستعدین برتر بود که با استقبال رئیس دانشگاه خلیج فارس روبرو شد. طرفین همچنین به بررسی راهکارهایی برای حمایت از پژوهشگران و دانشجویان برتر پرداخته و تصمیماتی برای ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش در استان اتخاذ کردند.
بزرگداشت روز ملی خلیج فارس با رویکرد علمی و فرهنگی باشد
دکتر مدرسی، رئیس دانشگاه خلیج فارس، ضمن تبریک فرارسیدن هفته ملی خلیج فارس، بر اهمیت پاسداشت این مناسبت ملی تأکید کرد و گفت: «یکی از مهمترین اقدامات ما میتواند معطوف به بزرگداشت روز ملی خلیج فارس باشد. ضروری است که با بهرهگیری از مستندات علمی، تاریخی و فرهنگی، و با مشارکت گروههای تخصصی بهویژه گروههای تاریخپژوهی، اقداماتی اثربخش در راستای تبیین اهمیت تاریخی، فرهنگی و تمدنی خلیج فارس انجام شود.»وی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در توسعه اقتصادی، خواستار آسیبشناسی بیاعتنایی به تیمهای قوی علمی این حوزه در دانشگاه خلیج فارس شد.
بنیاد نخبگان در مدارس فعال باشد و نخبه پروری کند
مدرسی با اعلام خبر آغاز فعالیت پایلوت بنیاد نخبگان در دبیرستان دانشگاه خلیج فارس، این اقدام را نقطه عطفی در پیوند نهادهای علمی با نهادهای پرورشی و آموزشی دانست. هدف از این طرح، ایجاد بستر مناسب برای پرورش نخبگان در سنین پایینتر، افزایش تعامل با دانشآموزان مستعد و ایجاد مسیرهای مشخص برای رشد علمی، مهارتی و هویتی آنان عنوان شد.
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر همچنین بر ضرورت رصد فعالیتهای نخبگان فارغالتحصیل و تشکیل بانک اطلاعاتی نخبگان با همکاری بنیاد نخبگان استان و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تاکید کرد.
تاکید بر تاثیر ملموس رویدادهای علمی و فناوری در حل چالشهای استان
مدرسی با اشاره به مسئولیت دوگانه بنیاد نخبگان و دانشگاه در قبال جامعه، یادآوری کرد: «با توجه به انتظار بالای جامعه از بنیاد نخبگان و دانشگاه، ضروری است که رویدادهای علمی و فناوری به نتایج ملموس و مؤثر منجر شوند و گرهگشای چالشهای اولویتدار استان باشند.» وی این مهم را در گرو شکلگیری یک گفتمان نخبگانی پرشور، با مشارکت فعال دانشجویان مستعد و همکاری انجمنهای علمی دانست.



Log in to post comments