نشست تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در دانشگاه خلیج فارس برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس، نشست تخصصی با محوریت روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، به همت هیات اندیشهورز استانی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، در دانشگاه خلیج فارس برگزار شد. در این نشست، صاحبنظران به بررسی موضوعات مهم حوزه علم و فناوری پرداختند.
انقلاب صنعتی آلمان؛ الگویی برای اقتصاد فناور و مولد
دکتر رضا آذین، عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس، در ابتدای این نشست با ارائه تحلیلی بر کتاب «انقلاب صنعتی آلمان: الگوی اقتصاد فناور و مولد»، به بررسی جایگاه علم و فناوری در دوره انقلاب صنعتی آلمان پرداخت. وی با اشاره به نقش برجسته اقتصاددانان در صنعت آلمان، اظهار داشت: «علت موفقیتهای اقتصادی آلمان، ورود اقتصاددانان به عرصه صنعت و پیشگامی آنها در این حوزه بود. این افراد توانستند مدیریت بسیاری از امور، از جمله راه آهن را به دست گیرند».
هوش مصنوعی؛ فرصتها و چالشها
در ادامه، دکتر احمد کشاورز، دیگر عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس، به بررسی "آینده تحقیق و پژوهش در عصر هوش مصنوعی" پرداخت. وی با اشاره به سه پایه اصلی هوش مصنوعی (الگوریتم، داده و سختافزار)، توسعه و پیشرفت این حوزه را منوط به عواملی چون رم، برق، انرژی و تراشهها دانست.
دکتر کشاورز با بیان اینکه هوش مصنوعی در صنعت رشد چشمگیری داشته است، افزود: "در حال حاضر ۵۱ مدل کاملاً کاربردی در صنعت فعال هستند، در حالی که این تعداد در دانشگاهها به ۱۵ مدل میرسد."
وی مهمترین چالشهای پیش روی هوش مصنوعی را "پاسخگویی، مسئولیتپذیری و اخلاقیات" برشمرد و تأکید کرد: "بزرگترین خطر هوش مصنوعی، مسائل اخلاقی است. با وجود مزایای فراوانی که این فناوری در افزایش کارایی و دقت دارد و فرصتهای همکاری خوبی که ایجاد میکند، باید به این چالش نیز توجه ویژهای داشت."
در پایان این نشست، حاضران به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مطرح شده پرداختند.

Log in to post comments