نشست علمی بزرگداشت روز بوشهر برگزار شد

تاریخ انتشار: شنبه 18 اسفند 1403
responsive image

به گزارش روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس، به مناسبت ۱۸ اسفند بزرگداشت روز بوشهر در دانشگاه خلیج فارس با هدف شناسایی مسائل بوشهر از نظر علمی تشکیل شد.

دکتر حمید اسد پور عضو هیئت علمی گروه تاریخ گفت: امروز مسئله توسعه بوشهر است واقعیت این است که توسعه بوشهر مسئله پیچیده ای است و نیازمند آن است اکنون، جایگاه بوشهر شناخته شود. بهتر است روز بوشهر، روز تامل و اندیشه درباره آن باشد وبهتر است برنامه هایی برگزار شود که تاثیری بر روی کیفیت زندگی عموم مردم داشته باشد.

وی ادامه داد: به جهت اینکه بوشهر مرکز استان است اگر بوشهر توسعه پیدا کند بر روی کیفیت زندگی تمام مردم استان تاثیر مثبت خواهد داشت.

این استاد و پژوهشگر تاریخ در نشست علمی روز بوشهر با بررسی کارنامه تاریخی این بندر بیان داشت: یکی از علت هایی که بوشهر در دوران ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه قاجار در اوج بود وجود امنیت، حضور تاجران و استعداد ها بود.

اسدپور با بررسی و توضیح در باره چگونگی شکل ‌گیری و ایجاد بندر بوشهر بیان داشت: جالب است بدانید ایران در دوران نادرشاه افشار نیز توسط انگلیسی ‌ها، روس‌ها و اروپاییان تحریم شد اما توانست راهی را برای احقاق خواسته ها و توسعه بندری خود پیدا کند.

دکتر اسدپور علل توسعه نیافتگی بوشهر را دو عامل بیرونی و درونی دانست و اظهار داشت: مردم استان خود باید توسعه گرا باشند و نسبت به توسعه یافتگی استان احساس مسؤلیت کنند.

وی ادامه داد: دولتمردان نیز به توسعه متوازن توجه‌ای نداشته و علت این عدم توازن این است که هرکس نفوذ بیشتری دارد که سهم بیشتری دارد.

وی یادآور شد: چرا تاکنون راه آهن بوشهر راه نیافتاده و نرخ بیکاری در استانی که بیشترین منابع را دارد باید روبه رشد باشد.

دکتر اسد پور معتقد بود که توسعه استان بوشهر باید بازگردد به قبل از کشف نفت و گاز ، همان دورانی که ظرفیت های تجاری به کار گرفته شده و این بندر را دچار رونق کرده بود.

کاربرد هوش مصنوعی در توسعه بوشهر

دکتر ابوالحسن رزمی نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس، در این نشست از کاربرد هوش مصنوعی در آینده تجاری بوشهر، شیلات، کشاورزی و چالش های پیش رو را مورد بررسی قرار داد.

وی گفت : امروز قرار است بدانیم که هوش مصنوعی چگونه می تواند برای حل مشکل توسعه نیافتگی بوشهر کمک کند.

این استاد دانشگاه یکی از مشکلات جوامع عقب مانده را بازی با واژه دانست و گفت: تنها واژه بافی و واژه سازی در رابطه با هوش مصنوعی تا زمانی که بکار گرفته نشده، کافی نیست.

او در ادامه به معرفی کاربردهای هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف مانند: مدیریت ناوبری، پیش بینی آب و هوا ،کشتیرانی در جهت کاهش هزینه های عملیاتی پرداخت.

دکتر رزمی نیا افزود: مشکل توسعه نیافتگی بوشهر را می‌توان با هوش مصنوعی حل کرد اما متاسفانه مسئولان واژگان را شهید می‌کنند و در سخنرانی ها مرتب از هوش مصنوعی می گویند دریغ از اینکه از آن استفاده عملی کنند.

دکتر رضا روشن، عضوهیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه خلیج فارس، نیز با ارائه تحقیقی که از سال ۹۰ تا کنون در خصوص علل توسعه نیافتگی روستاهای استان بوشهر انجام داده، اعلام آمادگی کرد که می‌تواند به ارگان ها در راستای شناخت مشکلات و کمک به توسعه استان کمک کند و تحقیقات را در اختیار مسولان مربوطه قرار دهد.

در ادامه نشست علمی روز بوشهر، حاضران به بحث و تبادل نظر پرداختند.

Log in to post comments