رویداد تخصصی حکمرانی آب در دانشگاه مادر استان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس رویداد تخصصی حکمرانی آب «فرصتها، چالشها وسازوکارهای توسعه پایدار»، با همت اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان بوشهر، دانشگاه خلیج فارس، هیئت اندیشه اندیشه ورز آب، اقلیم، محیط زیست و کشاورزی بنیاد نخبگان استان بوشهر برگزار شد.
دکتر مدرسی رئیس دانشگاه خلیج فارس در این نشست با یادآوری اینکه دریا و کشاورزی از حوزههای مزیتی دانشگاه خلیج فارس است. عنوان داشت: زیبنده نیست استانی که بیشترین مرز آبی با خلیج فارس را دارد تشنه باشد.
وی ادامه داد: توسعه با توصیه امکان پذیر نیست و مدیران و مسولان باید برای برون رفت از مشکلات حوزه آب با جامعه نخبگانی در کنار یک دیگر قرار گیرند تا راه حلی منطقی و علمی را بیابند.
مدرسی اظهار داشت: جامعه دانشگاهی در کنار متولیان امر است تا این مسئله مهم حل شود.
عالی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در این جلسه گفت: برای اینکه در خصوص آب به یک تفاهم برسیم اولین کار این است که دقیقاً مشکل را تعریف کنیم. چرا که برای کشاورز، خانوار، صنعت و … مشکل آب تعاریفی مختلف دارد و در بحث حکمرانی آب، باید یک نگاه کهکشانی باشد تا بتوانیم عقب ماندگیهایی که این مدت وجود داشته را رفع کنیم .
وی، ادامه داد: برای رفع این عقب ماندگی لازم است از کشورهای موفق در این زمینه الگو برداری کنیم.
او افزود: ما باید برای برون رفت از چالش ها و رسیدن به یک حکمرانی موفق در حوزه آب به این سوالها پاسخ دهیم که چه مقدار آب با چه بهایی و برای چه کسانی قرار است مشکل آب را حل کند.
محورهای این رویداد شامل؛
حکمرانی نوین آب و کشاورزی با رویکرد توسعه پایدار
کنکاشی پیرامون مصوبات قانونی و اجرایی در حکمرانی آب
حکمرانی مطلوب آب و لزوم انجام اصلاحات نهادی در مدیریت منابع آب
حکمرانی آب در چرخه هیدرواجتماعی با رویکرد جامعه شناسی نکسوس (همبست) آب غذا و انرژی و نقش آن در توسعه پایدار سرزمینی
حکمرانی آب سازگار با اقلیم لیان و ریشهر
بوده است.
شایان ذکر است؛ بازدید از سازههای تاریخی لیان و ریشهر از جمله برنامه های جانبی این رویداد بود.
Log in to post comments