نخبگان استان بایستی مکتب بوشهر در شعر را تبیین و معرفی نمایند

تاریخ انتشار: یکشنبه 20 اسفند 1402
responsive image

به مناسبت روز بوشهر جلسه ای در روز شنبه مورخه نوزده اسفند ۱۴۰۲ با عنوان نظریه پردازی پیرامون ادبیات داستانی بوشهر در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزارشد

.دکتر حمید اسدپور سخنران این جلسه بود و آقای دکتر بشیر علوی از دانشگاه فرهنگیان و خانم دکتر لیلا رضایی از دانشگاه خلیج فارس به عنوان نقدکنندگان و ناقدین این سخنرانی حضور داشتند و دکتر عبدالمحمد موحد نیز دبیر جلسه بودند.


دکتر اسدپور با بیان شاخصه ها و نیز تبیین ویژگی‌های داستان نویسی در بوشهر گفت: مکتب داستان نویسی بوشهر مکتبی متمایز و پیشرو در ادبیات داستانی ایران است و قرار دادن آن تحت عنوان مبهم مکتب جنوب غیر منصفانه است و دقیق نیست.

دکتر اسدپور ادامه داد: این ایده که بوشهردارای مکتب متمایز و مستقل در ادبیات داستانی ایران است را در سال ۱۳۹۷ مطرح کرده وآن را در قالب کتابی درسال ۱۳۹۸ به مدیریت وقت حوزه هنری بوشهر برای اتتشار تحویل داده است‌.

دکتر اسدپور به بیان دلایل خود برای طرح مکتب بوشهر در ادبیات داستانی و متمایز بودن آن از سایر مکتب‌های مطرح شده پرداخت و سپس ویژگی‌های مکتب بوشهر در ادییات داستانی را برشمرد.


سپس، ناقدان محترم ضمن بیان نقطه نظرات خویش و طرح پرسش هایی بر لزوم تفکیک مکتب بوشهر در داستان نویسی از مکتب جنوب تاکید کردند.
در ادامه حاضران به طرح پرسش های خود پرداختند.


در پایان دکتر اسدپور با ذکر این نکته که ماباید به شکل عقلایی و منطقی به تبیین ابعاد تاریخی وفرهنگی استان بوشهر پرداخته و به نوعی برند سازی کنیم‌ کفت: مکتب بوشهر در ادبیات داستانی یک برند و نشان غنی و استثنایی به شمار می رود‌ و سرمایه های وزین ادبیات داستانی ایران به این مکتب جریان ساز تعلق دارند‌‌.

دکتر اسدپور افزود: بوشهر نه تنها در حوزه ادبیات داستانی بلکه در حوزه شعر هم صاحب مکتب است زیرا با وجود شاعران برجسته ای همچون منوچهر آتشی و محمدرضا نعمتی زاده و علی باباچاهی عملا به یک مکتب مستقل تبدیل شده است و نخبگان استان بایستی مکتب بوشهر در شعر را تبیین و معرفی نمایند.

Log in to post comments