دانشگاه خلیج فارس موفق به کسب رتبه ی ششم در شاخص ثبت اختراعات بین المللی در میان دانشگاه های جامع کشور شد

پیشرفت علم و فناوری های نوین، ترقی و تحولات بیشماری در تمامی ابعاد زندگی بشر به همراه داشته است. ارزیابی میزان پیشرفتهای فناورانه ضمن کمک به سازمانها در جهت بهبود عملکرد خود، منجر به افزایش کارایی و سودآوری آنان نیز خواهد شد.
در کنار کتابها و مقالات، یکی از مهم ترین انواع تولیدات علمی که توسط دانشگاهها و مراکز پژوهشی منتشر میشوند، پروانه های ثبت اختراع (پتنت ها) هستند که به نوعی میتوانند نشان دهنده ی میزان اثربخشی هزینه های صرف شده در تحقیق و توسعه باشند. مرور و بررسی پروانه های ثبت اختراع (پتنت ها) از رایج ترین روشهایی است که به منظور ارزیابی فعالیتهای فناورانه مورد استفاده قرار می گیرد. حفاظت از مالکیت معنوی آثار، ارتقاء شهرت و رتبه ی دانشگاه ها در نظام های رتبه بندی و کمک به بهبود ارتباط دانشگاهها با صنعت از دیگر کارکردهای پروانه های ثبت اختراع به شمار می آید.
در این راستا، مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) به رتبه بندی دانشگاه های دارای پروانه های ثبت اختراع در سطح بین المللی در بازه زمانی سالهای 2018-2020 پرداخته است. شایان ذکر است از میان 75 دانشگاه جامع، تنها 24 دانشگاه موفق به ثبت اختراع بین المللی مجموعاً به تعداد 95 پروانه شده اند. دانشگاه تهران با 33 مورد پتنت و با اختلاف قابل توجهی نسبت به سایرین در رتبه نخست قرار گرفته است.
پس از آن دانشگاه تربیت مدرس با 8 مورد و دانشگاه فردوسی مشهد با 7 مورد به ترتیب جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند. در این میان دانشگاه خلیج فارس، با ثبت 4 پروانه در سالهای 2019-2020، با پیشرفت چشمگیر در این زمینه، نائل به کسب رتبه 6 در میان دانشگاه های جامع کشور شده است.
همچنین، نظام رتبه بندی ISC به رتبه بندی دانشگاههای کشور از نظر تعداد اختراعات ملی ثبت شده در بازه زمانی سالهای 1397-1399 نیز پرداخته است. بر این اساس، از میان 75 دانشگاه جامع، 56 دانشگاه موفق به ثبت اختراع در سطح ملی شده اند. دانشگاه فردوسی مشهد (104 پتنت)، دانشگاه سمنان (75 پتنت) و دانشگاه شیراز (53 پتنت) در رتبه های اول تا سوم جای گرفته اند. دانشگاه خلیج فارس نیز با ثبت 13 اختراع ملی در جایگاه هجدهم کشور قرار دارد.
Log in to post comments