برگزاری نشست اندیشه ایرانی و شاهنامه فردوسی در دانشکده ادبیات علوم انسانی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس نشست اندیشه ایرانی و شاهنامه فردوسی روز چهارشنبه ۱۲/ ۱۲ /۱۴۰۲ توسط گروه ادبیات زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
در این نشست دکتر سید احمد پارسا استاد زبان و ادبیات فارسی درباره نقش و جایگاه شاهنامه در هویت ملی سخن گفت.
دکتر پارسا افزود: بررسی ارتباط هویت ملی با زبان فارسی به عنوان یک عنصر فرهنگی ماندگار و نقش رسانایی و ارتباط موثر ممکن است بحث جدیدی نباشد، اما با عنایت به تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی که در عرصه جوامع بشری در حال تکوین است و همچنین با عنایت به پدیده جهانی سازی که هضم فرهنگها و هویت ملی جوامع را نشانه رفته است مهندسی مجدد ارتباطی میان این مقولات می تواند سبب تحکیم مبانی هویت ملی گردد.
پارسا تاکید کرد: بنابراین بهرهگیری مناسب و صحیح از ابزار فرهنگی میتواند در کنترل آسیبهایی نظیر بحران هویت موثر واقع شود. از این رو تحلیل مقوله هویت ملی و نقش زبان در تقویت آن و جایگاه فردوسی، راهکارهای مناسب جهت گسترش زبان فارسی به عنوان یک کارکرد فرهنگی مهم در این ارتباط میباشد.
در این جلسه دکتر منصوری مقدم رئیس دانشکده بیان داشت: که جنگ ها در قرن بیستم های ژئوپلیتیکی بوده است و در قرن بیست و یکم جنگها شکل هویتی به خود گرفته است. و شاهنامه فارسی غیر ارزش و اهمیت ادبی وفرهنگی نقش هویت بخشی نیز دارا می باشد.
در بخش دیگری از این جلسه آقای دکتر سید ناصر جابری عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی به اهمیت تاریخی شاهنامه پرداختند و ضمن خوانش اشعاری از شاهنامه به بیان نکاتی پیرامون ارزشهای هویتی و تاریخی شاهنامه پرداختند.
پایان بخش این برنامه شعرخوانی تنی چند از دانشجویان زبان و ادبیات فارسی بود.
Log in to post comments