اولین گردهمایی مدیریت سیلاب با رویکرد سیلاب شهری در استان بوشهر برگزار شد

تاریخ انتشار: چهارشنبه 4 بهمن 1402
responsive image

اولین گردهمایی مدیریت سیلاب با رویکرد سیلاب شهری در استان بوشهر به همت پژوهشکده آب دانشگاه خلیج فارس با شعار یک باران تا رستگاری یا بحران برگزار شد.

به گفته دکتر زارعی، یکی از مهمترین اهداف برگزاری راه‌های برون رفت از چالش‌های سیلاب و آشنایی با افراد متخصص برای پیدا کردن راه‌های اقتصادی مدیریت است.

دکتر زارعی دبیر علمی این همایش عنوان داشت: مدیریت استراتژیک سیلاب‌ها به تنهایی مبتنی بر کاهش سیلاب‌ها نیست. امروزه نیاز است که ما فرصت‌های بهره‌وری سیلاب‌ها را نیز بررسی کنیم و نگوییم وای برما اگر باران نبارد، وای برما اگر باران ببارد.

حاجیانی بوشهریان مشاور معاون وزیر در امور آب و آبفا وزارت نیرو باحضور در این جلسه اعلام کرد: اگرچه امسال سیلاب را نداشتیم اما سیلاب حتی بعد از خشکسالی ها بیشتر وقوع می‌یابد.

وی ابراز داشت: مدیریت سیلاب به تنهایی نمی‌تواند مدیریت شود بلکه هماهنگی تمامی دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد.

حاجیانی عنوان داشت ما باید به دنبال این باشیم که راه حل هایی را برای بحث حکمرانی آب پیدا کنیم.


مهندس آزادی جو مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر اعلام کرد: عمده دستاوردهای استان بوشهر از سیلاب منفی است.

وی ادامه داد: متوسط بارندگی ۲۵۴ میلی لیتر است که امسال ۶۳ میلی لیتر بارندگی داشته ایم که نسبت به ۷ سال گذشته به صورت متوسط ۷۹ درصد کاهش را شاهد بوده ایم.

آزادی جو تصریح کرد: استان بوشهر در سیلاب‌ها رتبه ۲ کشور را در گروه سیلاب‌های خیلی مهم دارد، رتبه ۴ در سیلاب‌های مهم، رتبه ۶ در سیلاب های متوسط و رتبه ۱۳ در سیلاب های معمولی را دارد.

وی یادآور شد: سیلاب‌‌های معمولی سیلاب هایی را شامل می‌شود که خطر جانی را ندارد.

در ادامه از پیشکسوتان و فعالان حوزه آب، آبخیزداری و مدیریت آب تقدیر به عمل آمد.

شایان ذکر است؛ شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر، شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر، مرکز تحقیقاتی شهید رییس علی دلواری و استانداری بوشهر از حامیان گردهمایی مدیریت سیلاب با رویکرد سیلاب شهری در استان بوشهر بودند.

Log in to post comments