اولین پیش نشست دومین همایش بین المللی «تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس» در دانشگاه خلیج فارس برگزار شد

در روز بزرگداشت 13 آبان ماه شنبه ساعت 16 الی 18 در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه خلیج فارس اولین پیش نشست دومین همایش دوسالانه تاریخ فرهنگ و تمدن خلیج فارس توسط دبیرخانه این همایش برگزار گردید.
دکتر کیانی دبیر این نشست در مصاحبه با روابط عمومی گفت: این نشست همزمان به عنوان پنجمین پیش نشست همایش بین المللی «سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران» با هماهنگی دبیرخانه آن همایش در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دانشگاه تهران نیز انجام شد.
وی افزود: در این نشست 4 تن از اساتید دانشگاه خلیج فارس به ارائه سخنرانی پرداختند و ریاست دانشگاه و معاونین و تعدادی از اعضای هیات علمی و دانشجویان حضور یافتند.
کیانی به عنوان دبیر نشست به بیان زمینه ها و ضرورت های برگزاری این دو همایش در شرایط متلاطم امروز منطقه خاورمیانه پرداخته است.
دکتر کیانی ضمن بزرگداشت روز 13 آبان و مبارزه با استکبار جهانی بر لزوم تناسب سیاست های منطقه ای با منافع ملی و ارزش های مردم ایران و منطقه تاکید نمود و ضرورت توجه بیشتر به تعامل با همسایگان جنوبی در چارچوب علائق مشترک را برشمرد.
در ادامه این نشست نیزدکتر علی رسولی عضو گروه تاریخ دانشگاه در سخنرانی خود به ارائه مقالهای با عنوان «پیشینه تاریخی تعاملات کرانه های شمالی و جنوبی خلیج فارس» به مرور و بررسی زمینه های تاریخی و دوره های متعدد شکل گیری تدریجی تمدن در این آبراه که در ابتدا دریای داخلی ایران بوده و سپس آبراهی بین المللی شده پرداختند.
رسولی به استناد آثار برجامانده و اسناد ضمن بیان نقش محوری ایران در طول تاریخ منطقه، ابعاد فرهنگی و زبانی نفوذ ایران را در کرانه ها خلیج فارس نیز بیان نمود.
سپس؛ دکتر محمد منصوری مقدم رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی و عضو گروه تاریخ با عنوان سخنرانی «جمهوری اسلامی ایران و نظم منطقه ای در خلیج فارس» مجموعه امنیتی منطقه خلیج فارس را تبیین کرد و با بیان اینکه نظم حاکم در دوره معاصر بنوعی آنارشیک بوده است به بیان رویکرد جمهوری اسلامی ایران به این ساختار پرداخته که همواره خواستار نظمی درونزاد مبتنی بر امنیت دسته جمعی و بدون دخالت قدرت های فرامنطقه ای بوده است.
وی در ادامه جلسه موانع و چالش های این سیاست را ذکر نموده و راهکارهائی برای پیشبرد منافع ملی را بیان کردند.
در پایان نیز دکتر عبدالکریم حسین پور معاون توسعه و برنامه ریزی و عضو گروه اقتصاد دانشگاه در سخنرانی با عنوان «نقش خلیج فارس در تجارت منطقه ای و توسعه ایران» ضمن بیان ظرفیت های اقتصادی در منطقه خلیج فارس به تغییر الگوهای تجاری در این منطقه پرداختند.
وی ضمن بیان کاستی های تجاری که ایران با همسایگان خلیج فارس دارد به استناد آمار و داده ای اقتصادی بر ضرورت فعال تر نمودن ظرفیت های بندری و بازرگانی در منطقه تاکید نمود.
در بخش پایانب این نشست، پرسش و پاسخ اساتید و دانشجویان بود که آنها ضمن بیان سوالات و نقدهای خویش با سخنرانان به تبادل نظر پرداختند.
دکتر کیانی یادآور شد: دبیرخانه همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس تا قبل از زمان همایش 10 اردیبهشت ماه سال آینده پیش نشست های دیگری را نیز برگزار خواهد کرد.

Log in to post comments