اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان بوشهر در دانشگاه خلیج فارس گشایش یافت

در آئینی صبح امروز (سشنبه 2 خرداد) اندیشکده حکمرانی استان بوشهر که قرار است بازوی مشورتی برای مرکز پژوهشی مجلس شورای اسلامی باشد، گشایش یافت.
رییس دانشگاه معین استان، ضمن خوشآمدگویی و معرفی ظرفیتها و فعالیتهای علمی و پژوهشی که در دانشگاه انجام میشود، یادآور شد: دانشگاه خلیج فارس ۲۷۰ عضو هیات علمی دارد، در کل استان هم ۸۰۰ عضو هیات علمی وجود دارد و چون دانشگاه ها کانون نخبگانی است بنابراین؛ دانشگاه خلیج فارس وظیفه دارد، دانشگاه های استان، نخبگان و خبرگان را دور هم جمع کند تا بازویی مشورتی برای تیم تصمیم گیری در سطح کلان کشور باشند.
وی اضافه کرد: استان بوشهر دهمین استان کشور است که دفتر اندیشکده حکمرانی در آن فعالیت خودش را آغاز میکند و در زمره پیشتازان قرار گرفته است. دکتر مدرسی تصریح کرد: در راستای تحقق عملی و کارآمد رویکردهای تحولی مجلس یازدهم، اصلاح نظام حکمرانی مبتنی بر چهار اصل کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی اداره امور کشور اعضای اندیشکده فعالیت میکنند.
معاون پژوهشی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه در این آئین گفت: اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس در راستای تحقق عملی و کارآمد رویکردهای تحولی مجلس یازدهم، اصلاح نظام حکمرانی مبتنی بر چهار اصل کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی اداره امور کشور پایه گذاری شده است.
طهماسب کاظمی بیان کرد: طرح راهاندازی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری در سطح استانها و کلانشهرها به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و تجربه همه صاحبنظران، اندیشمندان و محققان کشور برای مسالهشناسی، معرفی و مدل سازیهای عملیاتی و پیشران در فرآیندهای تصمیمسازی، قانونگذاری و نظارت مبتنی بر رعایت اولویتهای حکمرانی نو و مردمیسازی امور مختلف تصویب شده است.
وی افزود: این شبکه متشکل از نخبگان، دانشگاهیان و خبرگان اجرایی واجد شرایط هر استان به عنوان بازوی مشورتی و کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بوده که با مدیریت غیر متمرکز و استقرار در مراکز استانی، بر اساس دستورالعمل ابلاغی، اهداف مدنظر را محقق میکنند.
ضرورت ارتباط مرکز پژوهشهای مجلس با جامعه نخبگانی استانها
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: مرکز پژوهش های مجلس یک ظرفیت بسیار خوب پژوهشی برای بررسیهای کارشناسی به شمار میرود و انفصال این بخش از حوزه نخبگانی استانها بعنوان یک حلقه مفقوده شناخته میشود.
علی باستین افزود: تاکنون جای این اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری در استانها با هدف استفاده از ظرفیت نخبگان خالی بوده است.
وی بیان کرد: در نظامهای حکمرانی خوب دولت، نهادهای مدنی و بخش خصوصی سه ضلع مشخص آن به شمار میرود.
باستین ادامه داد: حوزه نخبگانی ما نباید محدود به دانشگاهها باشد بلکه باید به بخش خصوصی و نهادهای مدنی نیز تعمیم داده و از این ظرفیت استفاده شود.
وی تاکید کرد: مهمترین نتیجه راه اندازی این اندیشکده این است که هم مولفه های حکمرانی خوب را در استان محقق کند و هم از ظرفیت بخش خصوصی و نهادهای مدنی استفاده شود.
باستین گفت: باید به سمت مردمی سازی حکمرانی حرکت کنیم.
دکتر فرهادی معاون اجرایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با حضور در بوشهر گفت: استان بوشهر شورای ۱۱ نفره دارد و یکی از شوراهای مهم در کشور به شمار میآید.
دکتر کاظمی : این اتفاق یک کاربست علمی است که در مجلس در دو بعد تقنینی و نظارتی عمل میکند. این مرکز ماموریت های ویژه ای برای پیگیری کارها به اندیشکده ها میدهد و همین موضوع باعث میشود از ظرفیتهای علمی استانی استفاده شود.
در این مراسم دکتر مشایخی رییس بنیاد ایران شناسی بوشهر ضمن معرفی تاریخ استان بوشهر و جایگاه تجاری، اقتصادی و فرهنگی در کشور و جهان خواستار راهاندازی یک کمیته فرهنگی در این اندیشکده شد تا مسائل فرهنگی و اجتماعی روز نیز مورد بررسی قرار بگیرد.
درپایان، احکام اعضای اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری به اعضای اندیشکده اعطا شد.





Log in to post comments