فرزند دانشگاه خلیج فارس شاعر برتر "چالش برترین شعر در نوای شاعرانه" شد

تاریخ انتشار: شنبه 8 بهمن 1401
responsive image

عباس زال زاده دانشجوی رشته کارشناسی ارشد آمار دانشگاه خلیج فارس شاعر برتر از منظر اساتید در چالش برترین شعر با حمایت انتشارات بین المللی حوزه مشق انتخاب شد.

زال زاده در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس گفت: نویسندگی را با ورود به دانشگاه خلیج فارس آغاز کرده است.و «دریای سبز» اولین مجموعه داستان زال زاده است که در سال ۱۳۹۹ منتشر شد.

وی افزود: یک سال بعد با انتشار مجموعه داستان «کتاب» به توصیف سختی‌های زندگی کودکان جنوب پرداخته است، در این دو کتاب قلم او برای مخاطب به ‌تدریج در حال جا افتادن شد.

زال زاده گفت: در ترسیم شخصیت‌های داستان روابط و روحیات آن‌ها توانسته با مهارت وارد عمل شود و در سال ۱۴۰۰ داستان‌های کوتاهش توجه منتقدان سرشناسی چون جهانگیر هدایت،  قاسمعلی فراست، رامبد خانلری و یزدان سلحشور و نیز کیوان سلحشوری مهر را به خود جلب کند تا جایی که جهانگیر هدایت پسر عموی صادق هدایت عباس زال زاده را تجلی روح چوبک و بازگشت او به دوران خود بداند.

اوگفت توانسته با این قلم صمیمی و روانش خود را به‌عنوان یک نویسنده‌ی تمام‌عیار در ادبیات معاصر ایران ثابت کند و در داستان های خود از زبان محاوره و شکسته بهره ببرد.

به گفته زال زاده در داستان‌نویسیسبک رئالیست که واقعیت‌های جامعه‌ی خود را بی کم‌وکاست در قصه‌های خود منعکس می‌کند را دارد و بیشتر داستان‌های زال زاده شرح تیره روزی مردمی است که به خرافات و نادانی اسیر شده‌اند و به دام تقلید کورکورانه از جامه و سنت‌های دیرین‌ هستند.شخصیت‌های داستان‌های او هرکدام به نوعی نمایانگر گروه یا قشری از جامعه است که در بیشتر مواقع درگیر خشونت‌های جامعه شده‌اند. همچنین؛ به خوبی از پس روایت‌های تیره و تاریک بر می‌آید. او زندگی طبقات فرودست جامعه را با زبانی ساده با همان چهره‌ی کریه و ناخوشایندی که زندگی این افراد به خشونت گرفتارشده را به تصویر می‌کشد. جزئی بینی و درون‌بینی‌های زال زاده باعث شده تا او در خلق شخصیت‌هایش موفق عمل کند. او در توصیفات خود هم همین‌قدر دقیق است و هر شخصیت را متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی ویژه‌اش در بستر داستان خلق می‌کند خودش می‌گوید: این دقت نظر او گاهی باعث شده تا زال زاده را ناتورالیست بخوانند.

عباس زال زاده شاعری است که شعر او نیز بیانگر مصائب مردم بندرش است.

وی در حال حاضر در روزنامه ایران، ماهنامه ادبی چوک، بوطیقا و سایت‌های ادبی می‌نویسد و با رادیو فرهنگ همکاری می‌کند.

زال زاده پیش از این،رتبه سوم جشنواره داستان خانه مهر ۱۳۹۹ ، رتبه اول جشنواره داستان و شعر دانشجویی هیوا ۱۴۰۰،رتبه دوم جایزه ادبی طنز تلخند ۱۴۰۰را کسب نموده است.

Log in to post comments