هفتمین گزارش هفته: ایجاد اولین گلخانه ساحلی کشور در دانشگاه

تاریخ انتشار: دوشنبه 30 خرداد 1401
responsive image

مجری طرح گلخانه ساحلی در دانشگاه خلیج فارس گفت: طرح دانش‌محور کشت گلخانه‌ای با استفاده از آب خلیج فارس در ساحل بوشهر اجرایی شد.

علی دیندارلو در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس گفت: طرح  پایلوت گلخانه ساحلی  به معاونت علمی ریاست جمهوری  ارسال و پس از موافقت آن معاونت در سال 98 عملیات اجرایی آن آغاز گردید.

دیندارلو با بیان اینکه شیرین سازی آب  دریا همزمان در همین محیط گلخانه ای انجام می­شود توضیح داد: ما آب دریا را با انرژی خورشیدی گرم  و سپس با عبور دادن آن بر روی یک سطح خنک زمینه ایجاد عمل میعان را فراهم می­کنیم و به وسیله رطوبت دریافتی به آب شیرین می­رسیم.

وی افزود: این گلخانه ۴۰۰ متر مربع است و روزانه 900لیتر آب دریا برای نیاز آبی گیاهان آن شیرین سازی می‌شود در صورتی که نیاز این گلخانه روزانه 800 لیتر است.

 عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس اضافه کرد: مقدار آب شیرین به دست آمده در این سیستم 90 لیتر بر ساعت است که ما روزانه 100 لیتر مازاد مصرف تولید می­کنیم.

دیندارلو گفت:  برای به سر انجام رسیدن این طرح تحقیقاتی 600 میلیون تومان  برآورد شده بود اما با نوسانات قیمت به یک میلیارد تومان هم رسید اما باید این نوید را بدهم که اجرای طرح با توجه به تجارب به دست آمده بسیار کم هزینه تر خواهد بود.

دیندارلو تصریح کرد: کشت انجام شده به روش هیدروپونیک است و با یک مقایسه ادامه داد: اگر در گلخانه های معمولی به ازای هر 1000 متر 10 تا 12 تن خیار گلخانه ای برداشت می کنیم با کشت همین گونه در گلخانه ساحلی می­توانیم 20 تا 25 تن برداشت داشته باشیم.

وی  ابراز امیدواری کرد: این نوع کشت در سواحل استان توسعه پیدا کند و کشاورزان به روش های نوینی چون گلخانه ساحلی ترغیب شوند چرا که با بحران آب مواجه هستیم.

 مجری طرح گلخانه ساحلی دانشگاه خلیج فارس یادآور شد:  اجرای طرح گلخانه ساحلی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه خلیج فارس و موسسه فنی و مهندسی کرج انجام شده و ناظران آن از دانشگاه های صنعتی شریف و شاهرود بودند.

Log in to post comments