نشست مطبوعاتی همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد.

تاریخ انتشار: شنبه 17 اردیبهشت 1401
responsive image

نشست مطبوعاتی همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس روز شنبه مورخ ۱۷ اردیبهشت در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با حضور اصحاب رسانه برگزار گردید. در این نشست رییس دانشگاه خلیج فارس بوشهر از برگزاری همایش بین‌المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس در تاریخ ۲۱ اردیبهشت در این دانشگاه خبر داد.

مدرسی افزود: خلیج فارس شاهراه حیاتی ما و منطقه است، و این موضوع برای ما حائز اهمیت سیاسی، تاریخی، اقتصادی و اجتماعی است و دانشگاه خلیج فارس در راستای مسئولیت‌ اجتماعی خود میزبان این همایش بین المللی است.
او اظهار داشت: بر اساس برنامه‌ریزی گروه تاریخ دانشگاه، همایش بین المللی خلیج فارس در حوزه تاریخ، تمدن فرهنگ با حضور مورخین، پژوهشگران و محققین و نویسندگان ملی و بین المللی برگزار می‌شود.
مدرسی ابراز امیدواری کرد که با حضور مهمانان ویژه و چهره‌های مطرح ملی و بین المللی گامی جهت رسالت حرفه ای دانشگاه در حوزه خلیج فارس برداریم.

دکتر حسن الهیاری دبیر علمی همایش بین‌المللی خلیج فارس نیز گفت: برنامه ریزی برای برگزاری همایش در خور این آبراه مهم از سال گذشته شروع و مراحل اداری آن طی شد تا این که اواخر اسفند سال گذشته موضوع باجدیت پی گیری و آغاز شد.
حسن اللهیاری در خصوص محورهای همایش بین‌المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس را چنین بیان داشت : شناخت فرهنگ‌ها و تمدن‌های دریایی با تکیه بر منطقه خلیج فارس، ابعاد تعامل ساحل‌نشینان خلیج‌فارس با حوزه اقیانوس هند و تعاملات منطقه‌ای خلیج فارس و مناطق پس‌کرانه‌ای
وی با بیانه اینکه محیط خلیج فارس از روزگاران قدیم محل زیست اقوام و ملل مختلف بوده است، افزود: مجموع این محورها به دنبال این است که نشان دهد، تاریخ خلیج فارس حکایت از یک سابقه تعاملی و مسالمت آمیز است و نه تقابلی.
دبیر برگزاری همایش بین‌المللی خلیج فارس مجموعه مقالات دریافت شده را بالغ بر ۱۷۰ چکیده مقاله اعلام و بیان کرد: حدود ۵۰ مورد از آن‌ها به لحاظ علمی واجد شرایط نبودند و حدود ۱۲۰ مقاله در حال آماده سازی و چاپ به زبان فارسی عربی و انگلیسی هستند.
اللهیاری با اشاره به اینکه مقالات دریافت شده از محققان کشورهای ایران، ایتالیایی، آلمان، عراق، کویت، عمان، الجزایر، لیبی و سودان بوده است، بیان داشت: مقاالات داوری و تعیین تکلیف شده ۷۰ عنوان است و پیش‌بینی می‌شود ۸۰ مقاله کامل به زبان انگلیسی، عربی و فارسی داشته باشیم.
او تاکید کرد: روز دوم همایش نیز به ارائه یک پنل تخصصی در خصوص "سیراف" خواهد پرداخت و باستان شناسان و سخنرانان کلیدی در روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت در این شهرباستانی حضور خواهند یافت.

دکتر آرش خسروی مدیر روابط بین الملل دانشگاه خلیج فارس هم در این نشست گفت: در حال حاضر ۵ درصد دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان بین‌الملل تشکیل می‌دهند.
آرش خسروی افزود: دانشجویان خارجی این دانشگاه از کشورهای: هند، پاکستان، افغانستان، لبنان، نیجریه و کنیا هستند و در دوره‌های کوتاه مدت و ترمی نیز تنوع ملیتی گاهی تا۳۲ کشور وجود دارد که در گواهی‌هایی که برای آن‌ها صادر می‌شود کلمه "خلیج فارس" قید می شود.
او افزود: دانشجویان بین‌الملل هم مانند سایر دانشجویان در رویدادهای مختلف مشارکت دارنند و در گروه تاریخ نیز دانشجویان بین الملل در رشته‌های مختلف از جمله مطالعات خلیج فارس مشغول به تحصیل هستند.

مدیر روابط بین الملل دانشگاه خلیج فارس تاکید کرد: هدف اصلی این همایش ایجاد گفتمان سازی در منطقه است و ما در تلاش هستیم که در راستای مرجعیت علمی در حوزه خلیج فارس گام برداریم.
خسروی بااشاره به اینکه سطح تعاملات علمی با کشورهای قطر عمان و عراق رو به افزایش است، بیان کرد: تعامل با شبکه علمی دانشگاه‌های کشورهای حوزه خلیج فارس از برنامه‌های این دانشگاه است و دانشگاه خلیج فارس از طرف وزارت علوم ماموریت دارد با کشورهای حوزه خلیج فارس مثل قطر عمان و عراق تعاملات سازنده داشته باشد.
وی گفت: تا زمانی که جامعه علمی در سواحل خلیج فارس با هم مرتبط نشوند نمی‌توان نیروی محرکه برای بقیه تعاملات باشیم، همه ما به خوبی واقف هستند که یک هجمه شدید با هزینه‌های زیاد از سوی برخی کشورها برای تحریف تاریخ وجود دارد و این یک مسئله سیاسی است نه یک مسئله اجتماعی و مردمی. وقتی ما با جامعه علمی ارتباط می گیریم می‌بینیم که چندان این موضوع دارای اهمیت برای آنان نیست و اگر ما بتوانیم تعاملات علمی را بین کشورها ایجاد کنیم فعالیت‌های سو برای تحریف تاریخ بی‌نتیجه خواهد ماند.

Log in to post comments