سومین همایش ملی توسعه پایدار خلیج فارس با محوریت محیط زیست مناطق ساحلی برگزار گردید.

تاریخ انتشار: چهارشنبه 7 اردیبهشت 1401
responsive image

همایش ملی توسعه پایدار خلیج فارس با محوریت محیط زیست مناطق ساحلی با هدف حل مسائل و معضلات متعددی که خلیج فارس با آن مواجه است برگزار شد.

دکتر محمد مدرسی رئیس دانشگاه خلیج فارس، با اشاره به آیه ۴۱ سوره مبارکه روم از نقش انسان ها در تخریب محیط پیرامون یاد کرد و بیان داشت: همه ما یک احساس تکلیف عمومی داریم که نشان می‌دهد، طرفدار محیط زیست هستیم. سازمانهای مردم نهاد و دستگاه‌های عمومی و خصوصی همه وظیفه دارند، در قبال محیط زیست پاسخگو باشند.
وی افزود: در صورتی توسعه پایدار به وجود می‌آید که تمامی موارد مربوط به محیط زیست در نظر گرفته شده باشد به گونه ای که اقتصاد، اجتماع و محیط زیست وقتی در کنار هم قرار بگیرند، آنگاه می‌توانیم بگوییم، که توسعه پایدار اتفاق افتاده است.
دکتر مدرسی، تاکید کرد: اکوسیستم‌های ساحلی برای ما که در نزدیکی خلیج فارس حضور داریم، بسیار پر اهمیت است وی با اشاره به نقش انسان ها در تخریب محیط زیست افزود: شکوفایی جلبکی، گرمایی کره زمین، ورود فاضلاب ها به دریا و سواحل، وجود آلاینده های ساحلی، نشت نفت، مواد سوختی، شیمیایی و فعالیت‌های پتروشیمی ها، فعالیت قایق های صیادی، برداشت‌های سودجویان در محیط زیست دریایی عواملی هستند که موجبات تخریب اکوسیستم ساحل را به وجود آورده و مشکلاتی را ایجاد می‌کند.
رییس دانشگاه خلیج فارس عنوان کرد: دانشگاه خلیج فارس به عنوان دانشگاه مادر استان بوشهر با ظرفیت‌هایی که دارد و بر اساس حس مسئولیت پذیری اجتماعی، وجود نیروی انسانی ماهر و متخصص، تجهیزات آزمایشگاهی و فرصت‌هایی که در حوزه آموزش و پژوهش وجود دارد برای بهره‌مندی هرچه بیشتر از خلیج فارس و سواحل آن فعالیت های علمی خود را در این زمینه را رصد کرده و انجام می‌دهد .
فراهم آوردن فرصت خلیج فارس پژوهی برای اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهشگران خارج از دانشگاه از جمله برنامه‌های حمایتی دانشگاه خلیج فارس برای کمک به حفظ اکوسیستم این آبراه است.

تاثیر سازه های حفاظت ساحل بر اکوسیستم‌های دریایی، تغییر اقلیم و تأثیر آن بر دما و بارش ایران در دهه‌های آینده ،گردش و فراچاهی در خلیج فارس از جمله موضوعاتی است که سخنرانان کلیدی در این همایش در خصوص آن بحث به آن بحث و گفتگو می‌کنند.

دکتر عباسی دبیر اجرایی همایش نیز در همین ارتباط گفت: در مجموع حدود ١٠٠ مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده كه پس از طي روند داوري ، ٧٢ مقاله مورد پذيرش قرار گرفت . از مجموع ٧٢ مقاله ، ٨ مقاله بصورت شفاهي بر پايه محورهايي همچون: مديريت محيط زيست نوار ساحلي ، اثرات زيست محيطي آلودگي به اكوسيستمهاي ساحلي ، پايش وضعيت اكولوژيك و بيولوژيك زيستگاههاي حساس ساحلي و بررسي تغييرات زيستگاههاي مناطق ساحلي ارائه شد و ٦٤مقاله بصورت چاپ در مجموعه مقالات پذيرش شده است .


در پايان نيز قطعنامه همايش با ٩ بند توسط دبير علمي همايش قرائت گرديد .

Log in to post comments