اولین جلسه کارگروه تحقیق و پژوهش شورای راهبردی جمعیت در دانشگاه خلیج فارس تشکیل شد.

اسکندر پاسالار، رئیس سازمان ثبت احوال استان بوشهر، در خصوص کارگروه تحقیق و پژوهش شورای راهبردی جمعیت یادآور شد: کارگروه تحقیق پژوهش، کارگروه فرهنگی، کارگروه اشتغال و کارگروه ازدواج ، چهار کارگروه شورای راهبردی جمعیت است.
پاسالار با اشاره به ابلاغ طرح صیانت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: ما منتظرآیین نامه های اجرایی آن هستیم.
وی در خصوص کاهش رشد جمعیت خانواده گفت: پنجره طلایی جمعیت بین ۱۵ تا ۶۴ سال را شامل می شود و اکنون شاهد کوچک شده پنجره هستیم و هر روز این پنجره طلائی در حال کوچک شدن است.
رئیس سازمان ثبت احوال استان، موضوعات جمعیتی استان بوشهر را دغدغه مقام معظم رهبری و مسئولین کشور دانست و تاکید کرد: در حوزه جمعیت، اشتغال، سن ازدواج، زاد و ولد و تجرد قطعی دارای آسیبهای جدی هستیم تاجایی که وضعیت پنجره طلائی که تا سال ۹۵ رشد خوبی داشته اکنون دچار کاهش رشد شده است.
پاسالار عنوان داشت: کاهش رشد جمعیت در سال ۹۹ به پایینترین حد خود در ۱۰ سال گذشته رسیده است، ضمن اینکه رتبه استان بوشهر در ازدواج نیز پایین آمده به گونه ای که جایگاه استان در کاهش ازدواج رتبه 27 در تمام کشور است.
پاسالار، درخصوص آمار ازدواج نیز بیان داشت: ضمن افزایش سن ازدواج، در استان بوشهر بیشترین تعداد ازدواج ها در شهرستان دیلم و کمترین آن در تنگستان رخ داده و همچنین فاصله فرزندآوری بعد از ازدواج به ۵ سال افزایش یافته است.
در ادامه این نشست، دکتر محمد مدرسی رئیس دانشگاه خلیج فارس، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: کارگروه تحقیق و پژوهش جمعیت یکی از جلساتی است که به موضوع آن علاقمند هستم و به شخصه پیگیر تشکیل آن بوده ام ، لذا با توجه به علاقه مندی شخصی مطالعاتی نیز در این حوزه داشته ام، لکن در خصوص شاخص ها پیشنهاد می شود، در مورد کاهش نرخ باروری، ازدواج، فرزند آوری و نظایری از این قبیل نیازمند بازنگری جدی در سیاست گذاری ها هستیم.
رئیس دانشگاه خلیج فارس افزود: در خصوص نرخ افزایش جمعیت، زاد و ولد راهکارهایی وجود دارد که ما تاکنون ورود جدی و تاثیرگذاری به آن نداشته ایم. و به باور من موضوعات جمعیتی استان را به مسائل فرهنگی و پزشکی می توان تعمیم داد.
مدرسی افزود: موضوع ناباروری نیازمند توجه جدی است که در استان ما مغفول مانده است و حتی در خصوص مسائل جایگزینی علمی برای ناباروری توجه جدی صورت نگرفته است. امروزه راهکارهای جایگزینی برای ناباروری پیشنهاد می شود که ما در این حوزه عقب مانده ایم.
رییس دانشگاه خلیج فارس، تاکید کرد: پایداری ازدواج ها و بحث جنسیت و ازدواج قابل تامل است. ما در حوزه ازدواج آسان، فرزندآوری و حل مسائل ناباروری در استان کار جدی انجام نداده ایم و عدم توجه به ازدواج راحت و فرزندآوری را نمیتوان صرفاً به معضلات اقتصادی و اجتماعی جامعه گره زد.
وی یادآور شد، در این سالها سبک زندگی به شدت دستخوش تغییر شده است، این موضوع نیازمند مطالعه، پیش بینی لازم و راهکارهای علمی است چرا که ازدواج کمتر فرزندآوری کمتری نیز در پی دارد و این باعث پیری جمعیت کشور می شود.
Log in to post comments