چهارمین گزارش هفته: با مرکز پژوهشی نفت و گاز دانشگاه خلیج فارس آشنا شویم!

روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس: در این گزارش قصد دارد فعالیت های مرکز پژوهشی نفت و گاز را بیان کند.
دکتر رضا آذین، مدیر مرکز پژوهشی نفت وگاز در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس، به سؤالات ما پیرامون فعالیت های این مرکز پاسخ میدهند.
مرکز پژوهشی نفت و گاز از چه زمانی و با چه هدفی راه اندازی شد؟
مرکز پژوهشی نفت و گاز دانشگاه خلیج فارس در آبان 1395 با هدف جهتدهی پژوهشهای دانشگاهی به نوآوری، حل مسئلههای صنعت، ارائه راهحلهای فناورانه، کاربردی ساختن پایان نامههای تحصیلات تکمیلی، ایجاد زیرساختهای علمی، فنی، مشاورهای به جامعه پیرامون، موافقت اصولی تاسیس را برای دو گروه پژوهشی انرژی و محیط زیست و فراوری، تبدیل و انتقال از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کرد.
لطفا به صورت مختصر مرکز پژوهشی نفت وگاز را معرفی کنید.
این مرکز هماکنون با 19 پژوهشگر از اعضای هیأت علمی دانشگاه خلیج فارس در حال فعالیت است. همچنین بیش از 40 دانشجوی تحصیلات تکمیلی (دکتری و کارشناسی ارشد) رسالههای خود را با هدایت و سرپرستی پژوهشگران این مرکز انجام میدهند. مرکز پژوهشی نفت و گاز دانشگاه خلیج فارس با بهرهگیری از تجربیات علمی و صنعتی طیف گسترده متخصصین دانشگاهی و صنعتی، یکی از نهادهای کلیدی سیاستگذاری و برنامهریزی توسعه علم و فناوری مرتبط با صنایع بالادستی و پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی در دانشگاه و استان بوشهر است. در سال 1399 تعدادی از هستههای پژوهشی دانشگاه خلیج فارس پس از ارزیابی عملکرد توسط معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه به «گروه پژوهشی» ارتقا یافتند
اعضای این مرکز چه کسانی هستند ؟
مرکز پژوهشی نفت و گاز مجموعهای مجرب از اساتید دانشگاه خلیج فارس، دانشجویان کارشناسی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا)، دانشآموختگان دانشگاهی، متخصصین و مشاورین صنعتی و اساتید ایرانی مقیم خارج از کشور میباشد.
رضا آذین، سید عبداللطیف هاشمی فرد ، روحاله فاتحی، مسعود مفرحی، شهریار عصفوری، احمد آذری، علی رنجبر، احمد جامه خورشید و علی ایزدبخش از جمله اساتید فعال در این مرکز هستند.
آیا این مرکز با موسسات خارجی همکاری دارد؟
هستهها و گروههای پژوهشی مستقر در مرکز با موسسات و دانشگاههای متعددی در جهان همکاری دارند، همکاری هسته پژوهشی جذب با دانشگاه یانسه کره جنوبی، همکاری هسته پژوهشی غشا با دانشگاه UTM مالزی، فعالیتهای مشترک گروه پژوهشی منابع هیدروکربنی، انرژی و محیط زیست با علوم بنیادین روسیه و موسسه فناوری نفت راجیو گاندی هند و همکاری مشترک این گروه پژوهشی و هسته نانوزیستی کاربردی با دانشگاه مونتان اتریش از جمله همکاری های این مرکز با موسسات خارجی است.
تاکنون طرح و پروژه ای با ادارات دولتی و شرکتهای خصوصی در داخل کشور و خارج از کشور داشتهاید؟
اساتید دانشکده نفت و گاز و پتروشیمی و مرکز پژوهشی، همکاری فعال با شرکتهای پتروشیمی ، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، بنیاد ملی نخبگان و سازمان های دولتی همکاری فناورانه دارند برخی از سازمان ها و شرکت هایی که همکاران ما در مرکز پژوهشی نفت وگاز با آنها همکاری دارند عبارتاند از:
شرکت پتروشیمی بوشهر، شرکت طراحی و مهندسی شعله صنعت، شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر، شرکت پتروشیمی مروارید، سازمان حفاظت محیط زیست استان بوشهر، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت پتروشیمی نوری (برزویه).
آیا از طرف مرکز پژوهشی نفت و گاز اختراع محصولی صورت گرفته؟
بله، اساتید و دانشجویان فعال در مرکز پژوهشی نفت و گاز همه ساله محصولات فناورانه و اختراعات متعددی را به ثبت میرسانند که در این جدول توضیحات تکمیلی درج شده و قابل مشاهده است.
تا کنون محصول فناورانه ای به نام این مرکز ثبت شده؟
بله، نانوذرات کربنات کلسیم زیست سازگار با خواص تغییر ترشوندگی سطوح، نانوپودر گیلسونایت آبدوست شده، ضد رسوب نانوذرات سیلیکا و فرمولاسیون شیمیایی دی سولفید اویل برای کاهش: دمای تشکیل واکس، مدول-الاستیک و تنش تسلیم نفت های واکسی از جمله محصولات ساخته شده این مرکز است.
مرکز پژوهشی نفت و گاز دانشگاه خلیج فارس در کنار 5 مرکز پژوهشی دیگر از جمله مراکز پژوهشی، توسعه فناوری وتجاری سازی، توسعه وفناوری ساخت ومواد پیشرفته، کارآفرینی و نوآوری، نوآوری و توسعه فناوری دریا، هسته ای و آزمایشگاهی کلینیکی سیستم های قدرت و حفاظت در راستای اهداف و رسالت دانشگاه خلیج فارس فعالیت می کند.
Log in to post comments