دومین گزارش هفته: شرکت ارتعاش الکترونیک آروج

تاریخ انتشار: سه شنبه 27 مهر 1400
responsive image

در یک روز پاییزی برآن شدیم تا سری بزنیم به یکی از این شرکت ها، ارتعاش الکترونیک آروج،  شرکتی است که با مسئولیت محدود در خرداد ماه سال 1395 تاسیس گردید و  در تاریخ اردیبهشت ماه 1399 به عنوان شرکت دانش‌بنیان بر روی محصول مکانیاب اکوستیک لوله های پلی اتیلن گاز شهری تایید گردید و کار خود را شروع کرد.

مهندس محسن  حیدری، مدیر عامل شرکت  ارتعاش الکترونیک آروج، درگفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس گفت: زمینه فعالیت شرکت  ما طراحی و ساخت تجهییزات الکترونیکی، ساخت ربات، برنامه نویسی، هوش مصنوعی، پردازش تصویر و پردازش صوت، است.

وی، ادامه داد: مکانیاب آکوستیک لوله های پلی اتیلن گاز شهری، ترالی هوشمند اورژانس، نرم افزار تشخیص اتوماتیک عیوب تایر (لاستیک دنا)، رگیاب ویدئو پروژکتوری، طراحی و ساخت ربات شش پا، بخشی از محصولات و خدمات ارائه شده توسط شرکت ما محسوب می ­شود.

حیدری در پاسخ به سوال مکانیاب آکوستیک لوله های پلی اتیلن گاز شهری چیست؟ و چه کاری انجام می­دهد؟، گفت: یکی از روش های مسیریابی لوله های پلی اتیلن گاز شهری استفاده از روش آکوستیک می باشد. بر مبناي اين روش دستگاه مکانياب لوله هاي پلي اتيلن گاز شهري طراحي، ساخته و تست شده است.  در دستگاه ساخته شده با اتصال فرستنده اکوستيک به علمک گاز، يک سيگنال صوتي به درون لوله ارسال شده و سپس با استفاده از يک ژئوفون، ناحيه مورد نظر اسکن مي شود. متناسب با جنس خاک ، میزان رطوبت و فشردگی زمین، فرکانس های خاصی وجود دارند که بیشترین توان دریافتی را بر روی لوله، توسط ژئوفون دارا می باشند. بر اين اساس در دستگاه ساخته شده  توسط ما، ابتدا با ارسال يک سيگنال چيرپ اکوستيک در درون لوله و دريافت سيگنال توسط ژئوفون، سيگنال دريافتي تحليل مي شود.  به منظور تحليل مناسب سيگنال دريافتي، اثرات نويزهاي محيطي حذف  می­­شود و ­سپس  فرکانس هاي با انرژی بيشتر انتخاب مي شوند. در نهايت با ارسال فرکانس هاي انتخاب شده در درون لوله و اسکن محل مورد نظر،  مکان لوله تخمين زده مي شود. اين دستگاه در تست هاي ميداني انجام شده در شهر بوشهر که با هماهنگي مسئولان شرکت گاز استان انجام شد، توانست با خطاي کمتر از 20 سانتي متر محل لوله را پيدا کند.

ترالی  اورژانس هوشمند/ خدمتی به کادر درمان

آقای حیدری با اشاره به  ساخت دستگاه ترالی  اورژانس هوشمند، گفت: درحال حاضر دربیمارستان ها ومراکز درمانی جعبه های اورژانس ساده که دارای دسته بندی براساس فوریت های پزشکی می باشد برای مواقع اورژانس استفاده می شود . برای چک کردن در هرشیفت، فرد مشخص شده باید وسایل دستگاه راچک کند و وقت زیادیصرف می­شود  و در صورت اشتباه در چک دستگاه و در مواقع اورژانسی باعث خسارات جبران ناپذیری می شود. تیم ما  برآن شد دستگاهی بسازد که این خطا را به حداقل برساند.

حیدری، ادامه داد: ترالی هوشمند اورژانس، به صورت اتوماتیک وسایل داخل جعبه ها را چک می کند وبر روی صفحه مانیتور نمایش می دهد، مسئول چک دستگاه از صفحه پرینت می گیرد ودرصورت کم بودن وسایل،دستگاه خطا را اعلام می کند .این دستگاه هوشمند به وسیله میکروفونی که دربدنه خود دارد ، با اعلام نیاز کالا، کشوی کالای مورد نیاز را با سرعت بالا باز می کند.

رگیاب ویدئو پروژکتوری چه کاربردی دارد؟

حیدری تصریح کرد: رگ یابی رایج ترین فرآیند تهاجمی در پزشکی است که احتمال ناموفق بودن آن نیز وجود دارد. همان طور که می دانید، هنگام خونریزی یا انجام یک تزریق درون رگی روی بیماری که شناسایی رگ هایش سخت است، علاوه بر ایجاد درد و نارحتی زیاد برای بیمار، احتمال استفاده از سوزن های متعدد بالا می رود و زمان مراقبت از دیگر بیماران کاهش می یابد. بنابراین مشاهده ی رگ ها با دستگاه رگ یاب می تواند به متخصصین در پیدا کردن رگ مناسب برای تزریق کمک فراوانی کند. بدین منظور به سادگی دستگاه رگ یاب را بالای پوست بگیرید، رگ ها روی سطح پوست نمایش داده می شوند. به دلیل کاربرد راحت، این رگ یاب ها می توانند زمان ارزشمند زیادی را برای بیماران و پرستاران ذخیره کنند.

مهندس حیدری و تیمشون به حوزه اسباب بازی هم وارد شدند آن هم با طراحی ربات شش پا

مدیر عامل شرکت ارتعاش الکترونیک آروج گفت: این یك واقعیت است كه كودكان امروز با نسل‌های پیشین تفاوت‌های بسیاری دارند. بزرگ‌ شدن در عصر انفجار اطلاعات و دستگاه‌های الكترونیك هوشمند باعث شده تا این بچه‌ها درك متفاوتی از فناوری دیجیتال و كاربردهای آن در زندگی داشته باشند. به همان نسبت اسباب‌بازی‌های این نسل هم باید متفاوت باشد.

یكی از بهترین انتخاب‌ها برای این منظوراسباب‌بازی‌های رباتیك است كه در كنار سرگرم كردن كودكان شما می‌توانند آنها را با مفاهیم پایه علوم جدید مثل الكترونیك و رباتیك هم آشنا كنند.

محصول طراحی شده، ربات های حشره اسباب بازی می باشد که این اسباب‌بازی‌های هوشمند قابلیت برنامه‌ریزی دارند و كودكان و نوجوانان می‌توانند مفاهیم پایه برنامه‌نویسی و كار با ربات‌ها را حین بازی با آنها یاد بگیرند.

 اعضای شرکت ارتعاش الکترونیک آروج،آقایان محسن حیدری، احمد کشاورز، سید امیر سیدی،حیدر کشاورز، سید احسان حبیبی و خانم فاطمه شعبانی است.

توصیه ای برگرفته از تجربه

  مهندس حیدری به افرادی که میخواهند یک کسب و کار را راه اندازی کنند نیز توصیه هایی  دارد، وی با اشاره به تجربیات خود می­­ گوید: هر کس که بخواهد کسب و کار خودش را داشته باشد باید اول محصولی را که میخواهد تولید و به بازار عرضه کند را از جهات مختلف بررسی و پرورش دهد سپس نمونه اولیه را تولید و برای آن بازار یابی کند  درنهایت به صورت سفارشی و انبوه به تولید برساند.

روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس  برای آقای حیدری وتیمشان در شرکت ارتعاش الکترونیک آروج، آرزوی موفیت می­ کند.

Log in to post comments