دوشنبه ٢٣ تير ١٣٩٩

اخبار > اعلام آمادگی دانشگاه خلیج فارس برای همکاری های علمی و فناوری در حوزه های زیستی دریا محور

نشست مشترک دکتر عبدالمجید مصلح رئیس دانشگاه خلیج فارس با دکتر صابر خدابنده استاد دانشگاه تربیت مدرس، پروفسور ایرج نبی پور استاد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و دکتر علی محمد صنعتی رئیس پژوهشکده خلیج فارس روز سه شنبه مورخ 15 بهمن ماه 1398 در این دانشگاه برگزار و در خصوص راه های همکاریهای علمی مشترک بحث و تبادل نظر شد.

در این نشست دکتر مصلح گفت: ما اکنون پهنه هایی را برای منطقه ویژه علم و فناوری در حوزه های زییست فناوری  در بوشهر در نظر گرفته ایم و مراحل نهایی ایجاد آن در شرف انجام است، لذا اکنون در حال بررسی پلت فرم های مورد نیاز جهت استقرار شرکت های دانش بنیان در حوزه های زیستی هستیم.

رئیس دانشگاه خلیج فارس افزود: ما آماده همکاری در  فعالیت علمی، پژوهشی و دانش بنیان که پایه ی دریایی دارد، هستیم، و همچنین می توانیم در این زمینه به محققین و پژوهشگرانی که در حوزه های زیستی دریامحور فعال هستند، همکاری کنیم.

دکتر خدابنده نیز در ادامه این نشست به توجه صنعت و نیاز آن به نهاد علم اشاره کرد و بیان داشت: شاید در ده سال پیش صنعت و دانشگاه به این درجه از لزوم همکاریهای مشترک نرسیده بودند، ولی اکنون این مساله گریز ناپذیر شده است. و صنعت متوجه نیاز خود به دانشگاه شده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: استفاده از دریا برای تولید دارو و مواد خام اولیه نیاز صنعت در اروپا نیز قدمت زیادی ندارد. و ما نیز برای انجام اینگونه فعالیتها فرصتهای زیادی را پیش رو داریم. ایشان افزود: اکنون معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه زیست فناوری دریا فعال شده است و پروژه های تخصصی در این حوزه را حمایت مالی می کند.

دکتر خدابنده اظهار داشت: بوشهر، شهری است با پتانسیلهای فوق العاده و ظرفیتهای بسیار زیاد در مواد خام اولیه و پایه برای تولید فراورده های صنعتی و دارویی از ضایعات دریایی، ایشان ادامه داد: اکنون در دنیا این ضایعات پیش خرید می شود و شرکتهای دانش بنیان مشتری های ثابت این مواد هستند.

در پایان دکتر خدابنده به ظرفیت دریا و همچنین نقش آن در تولید مواد اولیه پایه با ارزش افزوده بسیار زیاد در حوزه های درمانی اشاره کرد،وی با ذکر مثال، از شرکت کوپالیس نام برد که یکی از شرکت هایی است که از تمام دنیا ضایعات محصولات دریایی را وارد و با فراوری براساس تکنولوژیهای نوین تولید دارو می کند.

١٤:٢٨ - سه شنبه ١٥ بهمن ١٣٩٨    /    شماره : ٣٠١٨    /    تعداد نمایش : ٣٨٨