شنبه ٢٣ آذر ١٣٩٨

اخبار > نشست "برنامه ریزی آموزشی" با حضور مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی در دانشگاه خلیج فارس

نشست "برنامه ریزی آموزشی" با حضور دکتر آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی، دکتر عبدالمجید مصلح رئیس دانشگاه خلیج فارس، معاونان و مدیران، روسا و معاونان دانشکده ها روز سه شنبه 14 آبان در سالن جلسات سازمان مرکزی دانشگاه خلیج فارس برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر عبدالمجید مصلح رئیس دانشگاه خلیج فارس ضمن خوش آمد به دکتر آهنچیان به سبب حضور در استان بوشهر و دانشگاه خلیج فارس گفت:   دانشگاه بوشهر به دستور مقام معظم رهبري در سال 1370 تأسيس شد و در مهرماه سال 1371 با راه اندازي دانشکده فني و مهندسي در دو رشته تحصيلي مهندسي مکانيک و مهندسي عمران و با پذيرش 69  دانشجو و 4 عضو هيأت علمي فعاليت آموزشي خود را آغاز نمود. این دانشگاه  تا ابتداي سال 1375 نام دانشگاه بوشهر  را بر خود داشت  که با توجه به ضرورت های بین المللی و در جهت صیانت از نام خلیج فارس و با تصويب شوراي گسترش آموزش عالي رسماً به  دانشگاه خليج فارس  تغيير نام يافت.

دکتر مصلح ادامه داد: دانشگاه خلیج فارس به دلیل اینکه در ابتدای آغاز به کار خود زیر نظر دانشگاه شیراز فعالیت می نموده است از لحاظ فرهنگ آموزشی شباهت بسیار نزدیکی به فرهنگ آموزشی دانشگاه شیراز دارد. این دانشگاه  در حال حاضر دارای 8 دانشکده است که 6 دانشکده در شهر بوشهر و دانشکده مهندسی در شهر جم و در نزدیکی تأسيسات عظيم نفت و گاز منطقه ويژه پارس جنوبي و دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی نیز در شهر برازجان واقع شده است.
وی افزود: در سال 1394 با نهایی کردن سند راهبردی دانشگاه خلیج فارس سه جهت گیری دانشگاه کارآفرین، ارتقاء جایگاه علمی دانشگاه و بین المللی سازی دانشگاه را با محوریت کارآفرینی افق دید خود قرار داده ایم و در این راستا اقدام به ایجاد مرکز کارآفرینی و نوآوری در دانشگاه خلیج فارس نمودیم تا این مرکز با مهارت آموزی و ایجاد بستر کارآفرینی به دانشجویان کمک نماید تا ایده خود را به مرحله تجاری سازی رسانده و کسب و کار خویش را راه اندازی نمایند.
دکتر مصلح بیان کرد: هم اکنون 9 شرکت فناور در دانشگاه فعال است که تعداد 4  شرکت دانش بنیان است. 30  هسته علمی پژوهشی فناوری هیات علمی  و 21  هسته فناور هم مشغول به فعالیت هستند که به تدریج تیم های نوآور و شرکت های دانش بنیان وارد بازار می شوند.
رئیس دانشگاه خلیج فارس با اشاره به ضرورت بازنگری در سرفصل ها، دوره ها و منابع درسی گفت: لازم است با توجه به نیاز جامعه، بازار و با در نظر گرفتن مزیت های استان و نیازمندی های روز در هر کجا نیاز باشد با استفاده از ظرفیت های قانونی نسبت به بازنگری در سر فصل ها، دوره ها و منابع درسی اقداماتی را انجام دهیم.

دکتر مصلح ایجاد دانشکده کسب و کار، مرکز توسعه فناوری و مدرسه کسب و کار با همکاری اداره کل فنی و حرفه ای استان بوشهر را از جمله مواردی دانست که در راستای تقویت جهت گیری کارآفرینی دانشگاه خلیج فارس در حال پیگیری می باشد.
دکتر محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی در این نشست ضمن تشکر ازنظرات، نکات جامع و عمیق مطرح شده، گفت: دانشگاه خلیج فارس در سطح وزارت علوم مانند نام زیبای آن، به عنوان یک دانشگاه خوش نام و پیشرو شناخته می شود.
وی ادامه داد:  دکتر مصلح رئیس دانشگاه خلیج فارس یک انسان خردمند و ژرف نگر هستند که همواره نظرات و پیشنهادات ایشان در سطح وزارت قابل تامل و راهگشا بوده است و جای خوشحالی دارد که تفکرات ایشان در دانشگاه خلیج فارس نیز کاملا مشهود و تاثیر گذار بوده است و به یقین حضور افرادی مانند دکتر مصلح با این نگاه مدیریتی، دقیق و خاص می تواند باعث ارتقاء سطح آموزش عالی گردد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی بیان کرد: پیشنهاد میکنم روسای دانشگاه های منطقه 7 طی جلساتی در کنار یکدیگر قرار بگیرند نظرات و پیشنهادات آموزشی خود را به اشتراک بگذارند و مشکلات را در کارگروه های تخصصی بررسی و به وزارت منعکس نمایند.
دکتر آهنچیان افزود: منظور از بازنگری برنامه های درسی اصلاح، تکمیل و بازنویسی برنامه بر اساس ارزشیابی ها، تغییر نیازها و داده های نو، تغییر روش ها، محتوا و الزامات قانونی، تغییر مسیر، ضرورت زمان و مکان و نگرش نو به دانش، مهارت و یادگیری است و دانشگاه می تواند با انجام کار کارشناسی در قالب یک برنامه آن را به دفتر برنامه ریزی ارائه و با مطرح شدن در کارگروه تخصصی هر رشته یا کمیسیون ضمن بررسی و در صورت تایید جهت اجرا به دانشگاه ابلاغ گردد.
دکتر آهنچیان با اشاره به این موضوع که برخی دانشگاه ها برای تغییر برنامه درسی یا سرفصل ها طرح هایی ارائه داده اند که مورد تصویب هم قرار گرفته است و در پرتال وزارت موجود است و در صورت نیاز می توانید بدون نیاز به طرح مجدد از این برنامه های تصویب شده با توجه به هر رشته استفاده نمایید.
در این نشست معاونان، روسای دانشکده ها و مدیران به بیان ظرفیت ها و پتانسیل ها، نظرات، پیشنهادات  و مشکلات موجود در دانشگاه پرداختند.

١٨:١٥ - سه شنبه ١٤ آبان ١٣٩٨    /    شماره : ٢٧٥٩    /    تعداد نمایش : ٢٤١