يکشنبه ٢٨ مهر ١٣٩٨

اخبار > دکتر رضا آذین: انجام 6 پروژه دکترا و کارشناسی ارشد حاصل دیپلماسی علم و فناوری دانشگاه خلیج فارس

دهمین جلسه از سلسه نشست  های "مکتب بوشهر" روز یکشنبه 14 مهر با موضوع " دیپلماسی علم و فناوری" و سخنرانی دکتر رضا آذین در دانشکده هنر و معماری دانشگاه خلیج فارس برگزار شد.
دکتر رضا آذین عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس با مقایسه دو کشور ایران و اتریش از نظر جمعیت، طبیعت، فرهنگ، اقتصاد و مسائل هویتی گفت: شهری مانند لئوبن که از شهرهای علمی و دانشگاهی اتریش است از قدیم دارای ارتباط علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با ایران بوده است و اکنون نیز ایرانیان زیادی در این شهر حضور دارند.
دکتر آذین افزود: با اینکه دانشگاه مونتان MUL شهر لیوبن در سال 1840 تاسیس شده است ولی جایگاه خاصی در شاخص های رسمی علمی دنیا ندارد و همه گمان می کنند این دانشگاه بدلیل حجم کم انتشار مقاله و کتاب از لحاظ علمی رتبه پایینی دارد در حالی که این دانشگاه بیشترین حجم قراردادهای تجاری را به خود اختصاص داده است ولی بدلیل حفظ محرمانگی اطلاعات، اقدام به انعکاس دستاوردهای علمی خود نمی کند.
وی ادامه داد: در این دانشگاه پذیرش دانشجو دکترا براساس میانگین گرنت استاد با صنعت  در یک بازه سه ساله است. برخی اساتید حتی حقوقی از دانشگاه دریافت نمی کنند و هزینه خود را از طریق گرنت صنعتی تامین می کنند.
دکتر آذین با اشاره به شاخص های ممتاز کشور اتریش گفت: یکی از شاخص‌ترین صنایع کشور اتریش صنعت بازیافت این کشور است. یک شرکت کوچک بازیافت زباله، گردش مالی 6 میلیون یورویی در سال دارد.

دکتر آذین یادآور شد: از مهم ترین دستاوردهای فرصت مطالعاتی اینجانب در کشور اتریش می توان به  انعقاد قرارداد 6 پروژه دانشجویی در دو مقطع دکترا و کارشناسی ارشد و همچنین سخنرانی و نشست های آنلاین اشاره کرد.
وی با اشاره به تفاهم نامه دانشگاه خلیج فارس و دانشگاه لیوبن اتریش، اقداماتی مانند تبادل دانشجو و استاد، انجام پایان نامه های مشترک کارشناسی ارشد و دکترا، برگزاری دوره های آموزشی مشترک و انجام سخنرانی های مشترک علمی را از جمله موارد خوبی دانستند که بر اساس این تفاهم نامه تا‌کنون صورت گرفته است و این نوع اقدامات را می توان به عنوان یک نوع دیپلماسی علم و فناوری در عرصه جهانی برای ارتباط با کشورهای دنیا دانست.

١٢:٥٠ - دوشنبه ١٥ مهر ١٣٩٨    /    شماره : ٢٦٩١    /    تعداد نمایش : ٣٤٤