صفحه اصلی > دانشگاه در رسانه
اخبار > رتبه دوم آسیا در حوزه داروهای زیستی مربوط به ایران است

رتبه دوم آسیا در حوزه داروهای زیستی مربوط به ایران است

بوشهر-ایرنا- دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ایران اکنون در حوزه زیست فناوری دریایی در آسیا رتبه قابل قبولی دارد تا جایی که در حوزه داورهای زیستی پس از کشور ژاپن رتبه دوم قاره را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا، مصطفی قانعی روز چهارشنبه در نخستین نشست تخصصی جلبک، تدوین نقشه راه، توسعه فناوری و صنایع جانبی در بوشهر افزود: ایران بر اساس چشم اندازی که برای خود تعریف کرده در صدد گرفتن سهم سه درصدی از بازار زیست و فناوری در حدود 30 میلیارد دلار است.
وی یادآورشد:با این شرایط کشور در حوزه زیست فناوری رسالتی مهم بر دوش دارد که یکی از آنها بخش زیست فناوری دریایی است.
قانعی ادامه داد: در این زمینه با برگزاری نشست تخصصی جلبک دریافت راهکارهای عملیاتی برای توسعه فناوری جلبک است چراکه این ظرفیت برای 50 سال آینده نقشی بزرگ در حوزه غذا و صنایع مختلف دارد.
وی یادآور شد: با توسعه استفاده از جلبک و ایجاد صنایع مرتبط با آن، بازاری به ارزش 500 میلیون دلار در کشور شکل خواهد گرفت.
وی ادامه داد: ایران از نظر داشتن ریزجلبک‌ها و جلبک‌های بزرگ، در بهترین شرایط قرار دارد و باید بصورت جدی به سمت فناوری‌های مرتبط با این حوزه گام برداشت.
قانعی گفت: نپرداختن به این مقوله، باعث شده صنایع مرتبط شکل نگیرند و ما به وارد کننده جلبک و فرآورده‌های آن تبدیل شویم.
وی اظهارد داشت: در این زمینه ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نقشه راهی تهیه کرده که علاوه بر اقتصاد زیستی ایجاد اشتغال و تولید فناوری به دنبال دارد.
قانعی افزود: در مرحله نخست با توجه به زمین‌های مستعد پرورشی در ساحل خلیج فارس و مکران تغذیه آبزیان با جلبک باید گسترش یابد تا آبزیان با هزینه کمتر و کیفیت بهتر پرورش یابند.
وی ادامه داد: این مهم کمک می کند مشکل تامین خوراک آبزیان نیز که یکی از مسائل اصلی پرورش دهندگان است برطرف شود.
قانعی گفت: مرحله دوم بحث استفاده از جلبک در صنایع غذایی به عنوان فرم دهنده است، که کشور اکنون در این زمینه وارد کننده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: اکنون سه شرکت داخلی با سرمایه خصوصی وارد میدان شده و برای تولید این محصول قرارداد بسته اند.
نخستین نشست تخصصی جلبک، تدوین نقشه راه، توسعه فناوری و صنایع جانبی امروز در سالن ابن سینا دانشگاه خلیج فارس بوشهر آغاز به کار کرده است.

٠٨:٢٤ - شنبه ١٤ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ٢٤٥٧    /    تعداد نمایش : ٣٣